Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Asociația H.A.P.P.Y.

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Asociația H.A.P.P.Y. și fii cel care dăruiește speranță pentru persoanele vârstnice fără adăpost, care șiau găsit liniștea la Casa Nicolae!

Cine suntem?

Asociatia H.A.P.P.Y a fost infiintata in anul 2014, de atunci ajutăm oamenii fără adăpost în fiecare an, spijinim cauze sociale, educaționale și ne implicăm în orice acțiune care duce la creșterea nivelului de viață a semenilor noștri. Am crescut de la an la cu ajutorul oamenilor cu suflet care au donat sau implicat și ne-au ajutat în toate acțiunile și proiectele pe care ni le-am propus. Vrem să evoluăm în permanentă, de aceea avem nevoie în continuare de sprijinul vostru pentru a ne ajuta semenii în suferință. Acest lucru este posibil prin donații, sponsorizari implicare, dăruire. Recent am inceput proiectul Casa Nicolae, un centru care va gazduii peste 50 de varstnici, ramasi singuri si care nu au nici un ajutor de nicaieri. Ne poti ajuta si tu redirectionand cei 3.5% catre noi.

CUM POTI AJUTA

Contribuabilii persoane fizice pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul pe venitul anual datorat Statului, conform Art. 57 alin. (4) si Art. 84 alin. (2) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.138/2004 pentru modificarea si completarea Legii privind Codul Fiscal nr. 571/2003 si aplicata prin Legea nr. 163/2005.

Astfel persoanele fizice pot sponsoriza entitatile nonprofit care functioneaza conform OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

INTREBARI SI RASPUNSURI

CINE POATE REDIRECTIONA 3.5%?

  1. Persoanele cu venituri din salarii sau pensii pot redirectiona 3,5% prin completarea si depunerea Formularului 230 – Cerere privind destinatia sumei reprezentand pâna la 3,5% din impozitul anual datorat
  2. Persoanele cu venituri din activitati independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuala si cedarea folosintei bunurilor (chirii) pot redirectiona 3,5% prin completarea si depunerea Declaratiei Unice

DACA NU COMPLETEZ FORMULARUL, UNDE SE DUC CEI 3.5%?

Daca nu completezi formularul, atunci statul va alege unde se vor duce cei 3.5%. De aceea nu ai nimic de pierdut, acesti bani sunt oricum parte din impozitiul pe venit. Daca alegi sa directionezi aceste sume, poti vedea in ce scopuri au folosite fondurile.

UNDE VOM FOLOSI BANII TĂI??

Toate fondurile strânse prin campania de redirecționare a 3,5% vor fi folosite pentru renovarea Casei Nicolae. Îi vom folosi pentru vârstnicii bolnavi, singuri și fără nici un ajutor. Pentru hrană, haine, consumabile, consum energie, lemne și alte lucruri necesare zi de zi.

CARE SUNT DATELE DE IDENTIFICARE ALE ASOCIATIEI?

Asociatia  H.A.P.P.Y.

CUI 33420329

ASOCIATIA H.A.P.P.Y.  RO71 RNCB 0041 1470 3703 0001  BCR

CARE SUNT PASII?

COMPLETEAZĂ FORMULARUL 230

1. COMPLETEAZĂ ONLINE

Complet online, fără programe de editare, fără drumuri.

Completează, semnează pe ecran și trimite online formularul 230

Poţi completa rapid și ușor formularul 230 in formularul mai jos. Se va afișa un formular online, iar după completarea acestuia vei primi instant un fișier PDF pentru descărcare, gata de imprimat. completează, semnează pe ecran și trimit online formularul 230

În siguranță, nu reținem sau prelucrăm date. Completarea și generarea declarației 230 se face în browserul utilizatorului.

Daca Ai completat și semnat direct pe ecran? După apăsarea butonului GENEREAZĂ PDF, printr-un mesaj pop-up vei putea descărca formularul 230 în format PDF/Imagine pe care îl poți trimite apoi pe adresa de email a ONG-ului nostru [email protected]. Este foarte important să trimiți pdf-ul descărcat prin email către noi pentru ca noi sa ne putem ocupa de depunerea formularului pentru tine. Vei primi ulterior acasă notificare scrisă de la ANAF cu confirmarea gestului tău. Un sistem simplu, complet digital, de a face un gest mic.

sau

DESCARCĂ FORMULARUL FORMAT PDF

și completează-l de mână, cu majuscule, doar la secțiunile:

I.Date de identificare contribuabil
II.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani
(dacă dorești ca decizia de redirecţionare să rămână valabilă și pentru anul următor)
Semnătură contribuabil

2. SEMNEAZĂ FORMULARUL

După ce ai descărcat formularul imprimă-l și semnează-l la secțiunea “Semnătură contribuabil”.

3.TRIMITE FORMULARUL

pâna la data de 25 mai 2022 poți trimite formularul prin mai multe metode:

  • Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual , dacă ai semnătură electronică
  • la organul fiscal de care aparții, direct la registratură sau prin poștă, conform adresei din cartea de identitate (lista cu adrese)

COMPLETEAZA ONLINE FORMULARUL S-AU DESCARCA

Completează formularul de mai jos, semnează-l (generează PDF) și trimite o copie pe email-ul nostru [email protected]. Noi îl depunem la ANAF.

INFORMATII DESPRE ASOCIATIA H.A.P.P.Y

Asociatia H.A.P.P.Y – C.I.F al entitatii nonprofit/unitatii de cult 33420329

Cont Bancar

Beneficiar ASOCIATIA H.A.P.P.Y.

Cont RON: RO 71 RNCB 0041 1470 3703 0001

BANCA COMERCIALA ROMANĂ – BCR BOTOSANI

CONTACT

Pentru donatii si alte detalii despre Asociatia Noastra ne gasiti la